Bloc

General

Fem de constructors

A la classe de les Pessigolles aquest curs s’ha viscut amb molta intensitat les descobertes relacionades amb les construccions. De bon matí ja podíem veure infants ben guarnits amb el casc per començar a fer les obres. Seguint un procés molt elaborat, dissenyant les seves produccions, buscant el material per finalment du a terme la seva producció. Que els ha servit per començar a adquirir visió espacial, alguns conceptes com gran-petit, alt-baix… Identificar algunes formes geomètriques i també conceptes una mica més complexos com la duresa i resistència d’alguns materials, o com ha de ser la disposició d’aquests materials perquè se sostinguin sobre els altres i a fomentar la creativitat i l’estimulació mental.

Nosaltres ho hem mirat meravellades. Sent testimoni d’un joc precís, concentrat i ple de creativitat.

General

Cicle de xerrades per a famílies “Espais de joc”

Ens fa especial il·lusió presentar-vos aquests dos tallers a càrrec de l’Alba Culell, mestra de La Llum.

Des del cicle de xerrades per a famílies i en col·laboració amb el Pla Educatiu d’Entorn (PEE), us oferim les següents xerrades en modalitat online:

–        Dijous 20 de maig de les 17:30h a les 19h.

ESPAIS DE JOC A CASA 0-3

Dirigida a famílies amb infants de 0-3 anys .

Inscripcions fins al 13 de maig a través del següent formulari: 
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdRLukeCwC7Z7qAEnzZEZgWAlellBFcxRJUjG2344szJLhl7Q/viewform

–        Dijous 27 de maig de les 17:30h a les 19h.

“ESPAIS DE JOC A CASA 3-6″

Dirigida a famílies amb infants de 3-6 anys.

Inscripcions fins al 13 de maig a través del següent formulari:  https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdRLukeCwC7Z7qAEnzZEZgWAlellBFcxRJUjG2344szJLhl7Q/viewform

Ambdues xerrades aniran a càrrec d‘Alba Culell Boix diplomada en magisteri d’educació infantil, llicenciada en psicopedagogia i assessora de porteig.

General

Iniciem els Tastets Educatius a La Llum

Els Tastets educatius de La Llum son espais de joc i socialització pensats per infants de 1 a 3 anys, i per famílies que no necessiten l’horari habitual de la llar d’infants.

Els Tastets neixen amb el propòsit d’adaptar-se a les necessitats i interessos diversos de les famílies de la ciutat; i comparteixen els mateixos objectius de l’escola: garantir als infants el dret a participar en contextos de desenvolupament integral.

  • S’ofereixen tres modalitats:

· Tastets 3 matins a la setmana (dilluns, dimecres i divendres de 9 a 12 h.)

· Tastets 2 matins a la setmana (dimarts i dijous de 9 a 12 h.)

· Tastets 5 tardes a la setmana (de dilluns a divendres de 15 a 17 h.)

  • Per més informació:

· Llar d’infants municipal La Llum: lallum@suara.coop 938776752

General

Amistat

Ningú sap del cert com neix una amistat. Apareix així, de sobte, com una d’aquelles plantes salvatges que un dia trobes en un test del teu balcó. Qui sap? Potser una llavor viatgera s’ha barrejat amb la terra, s’hi ha sentit prou còmoda, ha germinat i et sedueix amb la seva bella frescor, o fins i tot amb una flor inesperada.

Fet i fet, tan se val saber com neix una amistat: ha germinat i crescut com les herbes silvestres. De cop i volta veus com dues persones es miren i somriuen amb una complicitat nova. I tu, que n’ets testimoni, admires aquesta alegria tan lleugera i vibrant.

Mentre mires una amistat un altre misteri apareix: quant de temps viurà? Llavors veus aquelles mans que s’acaronen i s’agafen amb tendresa i penses: és igual la seva durada. N’hi ha que són de per vida i d’altres, per uns instants. El més important, però, és gaudir-la quan està aquí.

General

Guia de desenvolupament 0-3

A l’apartat d’articles de la web podeu trobar una petita adaptació de la guia de desenvolupament, editada pel Departament d’Ensenyament, amb l’objectiu de ser una eina orientativa, tenint sempre en compte que cada infant presenta un ritme de maduració diferent i diferenciat, on poden intervenir moltes variables des dels trets personals a l’ambient socio-afectiu.
Esperem que us sigui útil.

Guia del desenvolupament infantil de 0 a 3 anys