Bloc

General

Guia de desenvolupament 0-3

A l’apartat d’articles de la web podeu trobar una petita adaptació de la guia de desenvolupament, editada pel Departament d’Ensenyament, amb l’objectiu de ser una eina orientativa, tenint sempre en compte que cada infant presenta un ritme de maduració diferent i diferenciat, on poden intervenir moltes variables des dels trets personals a l’ambient socio-afectiu.
Esperem que us sigui útil.

Guia del desenvolupament infantil de 0 a 3 anys

General

Portes obertes virtuals a La Llum

Benvingudes famílies a les portes obertes virtuals de la llar d’infants municipal La Llum

A causa del tancament de centres per la Covid-19, les llars d’infants no han pogut fer les jornades de portes obertes. Per aquest motiu, us proposem fer una jornada virtual per oferir-vos el mateix tracte proper, resoldre dubtes i poder-vos explicar com és la nostra llar d’infants.

L’objectiu d’aquestes trobades és oferir-vos tota la informació possible a les famílies per facilitar-vos fer la tria de centre. 

Un cop feu la inscripció al dia i hora que us interessen, l’equip es posarà en contacte amb vosaltres per indicar-vos com accedir a l’aplicació que s’utilitzarà. 

Feu clic a l’enllaç per poder accedir al formulari:

PORTES OBERTES VIRTUALS

General

Relacions

Transparència, innocència i il·lusió són característiques que podem observar en les relacions que els infants tenen entre ells. Sense etiquetes, sense judicis.

Si aturem la mirada en els més petits, serem conscients de les lliçons sàvies que ens transmeten: la descoberta de l’altre a través de la mirada oberta, la connexió a través d’un somriure, la imitació com a punt de partida per compartir vivències i moments màgics de complicitat… i per a sobre de tot el fet de viure el present amb intensitat. Sense amoïnar-se per situacions del passat o per esdeveniments futurs.

#lallum #lallum10anys #elsmestressonells #relacionsentreiguals #viureelpresent #aturemlamirada

 

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

General

Tot anirà bé

Hola famílies, com esteu?

Davant la situació que ens trobem, l’equip educatiu de La Llum no es pot quedar indiferent. La nostra tasca és seguir acompanyant, promovent valors i donant suport a totes les famílies de l’escola.

És per això que ens afegim a la iniciativa #totaniràbé #ensensortirem #joemquedoacasa

Què us volem proposar?

 – Aquests dies els nostres infants han de passar moltes hores a casa. Proposem fer un mural o dibuix per penjar als balcons o posar als vidres  amb els lemes: “ens en sortirem” , “tot anirà bé” “jo em quedo a casa”. Així, quan veuràn un cartell penjat en un altre balcó o vidre també els animarà pensar que molts altres infants estan a casa passant per la mateixa situació.

– Una vegada fet, si voleu, us animem a compartir el dibuix a les xarxes socials. Com ho podeu fer? Per exemple publicant o fent una història a l’ instagram i al facebook, podeu etiquetar a llars d’infants municipals de Manresa (@llarsdinfantsmanresa)  i afegir les etiquetes #ensensortirem #totanirabe #joemquedoacasa i  #llardinfantslallum i  #lallum

Us animem a tots a fer-ne difusió. I recordeu, entre tots ens en sortirem!

Una abraçada famílies!!

 

General

Carnestoltes a La Llum

Al llarg de la setmana hi ha hagut un espai amb disfresses, complements i maquillatge a l’entrada de l’escola. Els infants i les famílies podien aturar-se al moment de les entrades i sortides, i també l’anaven a visitar en petits grups al llarg del dia. Les famílies de l’escola ens van donar un cop de ma dinamitzant la proposta, ajudant a maquillar o guarnir-se els infants que ho desitjaven.

Qui volia es maquillava, es disfressava o es posava complements. Cada infant al seu ritme i segons les seves preferències. També hi ha hagut infants que al llarg de la setmana han vingut guarnits des de casa. Cadascú ho ha viscut des del seu interès i motivació. “Per Carnaval tot s’hi val!”

El dimecres al matí ens va venir a veure la Reina Carnestoltes. Va anar passant per les aules a saludar i convidar a tothom a sortir a fora, on vam poder gaudir d’un matí assolellat, amb música festiva i un esmorzar de pa amb tomàquet, bull blanc i formatge. Va ser una estona molt agradable amb la col·laboració i la companyia de les famílies.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.