Què diuen les nostres famílies?

Algunes famílies ens fan arribar la seva experiència a la llar:

 

Família Costa Nuñez

Som els pares del Bru. Fa un any vam anar a les portes obertes de La Llum. Com molts pares estàvem a l’expectativa de com seria, ja que, a part de tenir la llar a prop de casa, volíem el millor pel nostre primer fill. La primera impressió va ser molt bona. Les mestres i la directora van ser molt acollidores i properes, els espais molt bonics i una gran quantitat de material, modern, variat i atractiu.
Després de començar el curs aquesta impressió s’ha confirmat. Des del primer dia que el nostre fill va contentíssim a la llar, s’ho passa de conya! A més a més dels bons hàbits que adquireix. Per nosaltres, això és el més important. La comunicació mestra-pares és diària, de manera que com a pare/mare pots saber com li ha anat cada dia al teu fill/a (especialment interessant si te’l/la van a buscar els avis). La franja horària que t’ofereixen també ens va molt bé. A més a més, l’escola té una AFA molt activa que organitza activitats i xerrades molt interessants algunes tardes.
La qüestió de la crisi sanitària ha fet que, malauradament, el curs no pugui seguir. Així i tot, seguim rebent el contacte i suport emocional per part de l’escola que contínuament proposa activitats, articles informatius de gran ajuda i videoconferències en línia.
La sensació és molt positiva i, com a pares, recomanem totalment La Llum.

 

 

Família Lladó Comellas

Una de les coses que més destacaríem de La Llum, és la comunicació família-escola. En l’etapa educativa dels nostres infants en què ells no ens poden explicar en paraules tot allò que realitzen a l’escola, els hàbits que van adquirint i com estan vivint aquestes noves descobertes, la comunicació diària ja sigui directament amb les educadores o a través de l’aplicació fa que prengui molta més importància. Esperem amb ganes els comentaris que ens pengen, per poder ser partícips gairebé a l’instant del seu dia a dia a l’escola.
També els informes mensuals que ens elaboren juntament amb el recull d’imatges fa que puguis viure i veure la seva evolució, interacció i desenvolupament quan no estan amb nosaltres. Des del primer moment ens va sorprendre que disposessin de diverses càmeres per poder anar fent aquest recull d’imatges. 
Ens encanta rebre-les i mirar-les en família.
Un altre punt fort que voldríem destacar és la possibilitat que t’ofereixen des de l’escola, de participar activament en el dia a dia a l’aula, tant durant el període d’adaptació com al llarg de tot el curs.

L’espai i organització també el considerem molt important. Per la configuració i ubicació de l’edifici, disposen de llum natural en tots els espais. Els passadissos formen part de les propostes educatives del centre, així, quan el temps no acompanya, els permet tenir més espais disponibles a part de les aules pròpiament dites.
Potser per resumir les sensacions que ens genera l’escola com a família, es podia expressar en 2 paraules: CONFIANÇA I FELICITAT.

Confiança en tot l’equip. Confiança en compatir juntament amb ells les seves primeres etapes educatives i que considerem que tant poden influenciar en el més preuat per nosaltres, els nostres infants.

Felicitat. Sabem que vam fer una bona elecció quan veiem la seva cara de felicitat quan parlem d’anar a l’escola, de veure les educadores i els companys. Sabem que vam fer una bona elecció.

 

 

Família Corominas Carrera

Nosaltres no parlarem de com és la de lluminosa la llar, ni de com d’espaiosa, i tampoc dels magnífics patis que tenen.
Tampoc parlarem de la metodologia, ni els jocs, ni les cançons ni tampoc dels hàbits que aprenen.
Nosaltres parlarem de coses més importants, coses que no hi penses quan esculls una llar però que a mesura que vas passant temps en ella, o a mesura que passen coses t’adones que allà és on hi ha el valor.
En el nostre cas els dos fills han anat a la mateixa llar. En total sumen tres cursos i dins d’aquests ens han passat dues coses excepcionals i rellevants.
Vam patir la mort d’una companya de classe i actualment estem a casa confinats pel covid-19. Les dues coses no són habituals, de fet, afortunadament, és poc probable que passin però tot així, sí passen sentir-te acompanyat és vital. I és com nosaltres ens vam sentir i ens sentim ara per part de la llar. Hi van posar i ara també hi posen molts recursos per no sentir-te sol i desenganyat.

No recordem si al pati tenen motos o cotxes, molts cops ens emboliquem en què portar de berenar , canten cançons i no coneixem quines són però sí que sabem que saben empatitzar amb les famílies, que si tens un problema miren de resoldre. Saben qui ets, qui és el teu fill, el coneixen i fan tot el possible per fer-los infants feliços i nosaltres amb això ja en tenim prou.
Així que si, mireu que quanta llum entra a les aules, observeu les joguines de fusta, escolteu la manera que tenen de treballar però quan passi el temps us quedarà el record de què s’han sentit estimats i els pares acompanyats, i aquest sentiment pesa molt.

 

Família Anitua Masramon

Nosaltres vam escollir La Llum pel nostre fill, principalment per les seves instal·lacions: un espai ampli i lluminós on cada racó està dissenyat i pensat pels infants, per la seva comoditat i desenvolupament. A més, en un turó envoltat de natura i amb dos patis preciosos per poder gaudir de l’aire lliure.
També pels materials amb els quals compta i el tipus de joguines, creats aprofitant materials i reutilitzant-los, animant així al joc heurístic i a la creativitat dels més petits.

A La Llum ens heu fet sentir com a casa, una llar sense barreres entre mestres i família, amb llibertat per entrar i sortir de les aules i flexibilitat a la recollida dels infants.
La comunicació família-escola és fluida, va genial rebre cada dia el resum del dia a l’agenda amb comentaris de com el teu fill ha passat el dia. A més de la comunicació directa que hi ha presencialment cada dia.
Recomanem La Llum per ser una llar totalment preparada i equipada pels petits. Per comptar amb molts materials i jocs, i amb un equip de mestres que transmeten responsabilitat, creativitat, calma, afecte, respecte… Una escola que té un projecte i una forma d’educar que permeten participar a la família i que l’infant aprengui i creixi al seu ritme desenvolupant el seu caràcter i manera de ser.

 

 

Família Calvet Marcos

Som els pares de la Sira, de P2. Vam conèixer la Llum amb la nostra primera filla, la Jana, i quan va arribar la Sira teníem clar que volíem repetir. 
Ens agrada la llum per les instal·lacions, pel tipus d’activitats que plantegen, per l’organització del dia i sobretot per les educadores.
Ens agrada que en la mesura del possible els infants tinguin la llibertat per decidir en quin espai/racó volen jugar. Ens agrada perquè treballen molt amb materials naturals i perquè tenen poca joguina de plàstic. Ens agrada perquè l’equip d’educadores és molt imaginatiu i creatiu. Ens agrada que respectin el ritme de cada nen. Ens agrada com treballen l’adquisició d’hàbits per tal que els nostres infants guanyin en autonomia. Ens agrada com els acompanyen en les emocions que se’ls generen en el dia a dia de la convivència dins l’aula. Ens agrada perquè els pares i mares podem entrar a l’aula i compartir moments molt especials amb els nostres petits i petites. Ens agrada que l’educadora es mostra disponible per  parlar quan necessitem comentar alguna cosa que ens angoixa o ens preocupa. 
Hem vist com ha anat creixent la Sira des que va començar el setembre del 2018 a P1 i durant aquest any a P2. Es nota que s’hi sent a gust i tranquil·la, coneix l’espai i se l’ha fet seu. Ha guanyat en confiança, ha anat aprenent a relacionar-se amb els altres nens i nenes, i ha anat aprenent a usar les paraules per expressar allò que li passa /sent /necessita. 
A la nostra filla se la veu feliç i contenta. Quan són vacances,  o ara en dies de confinament, demana si podem anar a la llar: parla sovint dels “seus nens’, de les seves educadores i de com les troba a faltar. Li encanta la caixa de les cançons i la guitarra de la Jordina. 

 

Família Bresser Prieto

Hola!
Som la família Bresser Prieto! Som usuaris de La Llum des de 2016, quan hi va començar el Max. Vàrem triar La Llum perquè ens van agradar molt les instal·lacions, els espais diàfans i els patis, les propostes de material i també per les referències positives que teníem d’altres famílies. La veritat és que va ser un encert! Quan va sortir el Max no vàrem dubtar en fer-hi entrar al Jan, l’experiència ha estat igual de bona.
L’escola és oberta, propera, flexible, tot es pot parlar, l’equip està sempre a la disposició de les famílies, s’hi pot parlar en qualsevol moment sobre qualsevol inquietud, proposta o qualsevol cosa, sempre t’escolten i tenen en compte tots els comentaris i propostes que fas. També t’ajuden i són flexibles en cas de qualsevol necessitat. Totes les portes són obertes i hi ha transparència total, això permet comprovar que el tracte de l’equip amb els infants és excepcional. 
Esperem que us animeu a formar part d’aquesta gran família!!!